10 tips bij de keuze van je trouwfotograaf

10 tips bij de keuze van je trouwfotograaf

Hoe kies je de best passende trouwfotograaf

Jullie gaan trouwen. GEFELICITEERD! Nu breekt een super leuke tijd aan! Daar komt heel veel bij kijken en de keuzes zijn enorm in de trouwbranche. Daarom deze 10 tips bij de keuze van je trouwfotograaf. Misschien ken je iemand via via of heb je gehoord dat er een bruidsfotograaf is die heel erg leuk en goed is. Dan maak je een afspraak met diegene. Maar wat als je dat niet hebt? Waar begin je met zoeken en waar houd je rekening mee? Ik ben er van overtuigd dat bij ieder bruidspaar een trouwfotograaf is die perfect bij je past. Hieronder vind je 10 tips die jullie wellicht kunnen helpen bij de keuze van een trouwfotograaf of bruidsfotograaf die heel goed bij jullie past.

Officiele trouwfotografen websites

Er zijn veel websites waar bruidsfotografen op staan met een profiel. Het voordeel van deze websites is dat je een volledig overzicht hebt van de trouwfotografen of bruidsfotografen of andere aanbieders die er zijn in Nederland en in het buitenland. Je kunt zoeken op plaats of naam. Vaak zijn dit organisaties waar huwelijksfotografen awards kunnen winnen. Je kunt meteen zien hoeveel Awards een fotograaf heeft gewonnen. Kijk bijvoorbeeld eens bij This is reportage of de Masters of Wedding photography. Een internationale communiteit is Fearless photographers. Hier vind je professionele trouwfotografen over de hele wereld.

Meer weten over Marli?

De keuze van je trouwfotograaf, houd rekening met de stijl van fotograferen.

Kies de stijl die bij jullie past. Binnen de trouwfotografie zijn er echt heel veel verschillende stijlen. Houden jullie van de pure en echte momenten die op journalistieke wijze worden vastgelegd? Kies dan WeGraphy trouwfotoraaf voor omgeving Eindhoven Of vinden jullie het juist gaaf als er prachtige foto’s worden gemaakt m.b.v. gave flitstechnieken? Of gaan jullie juist voor die stijl die past bij jullie aankleding van de bruiloft waarbij gebruik gemaakt wordt van prachtige bepaalde nabewerkingen in de foto’s.

Kijk goed naar de foto’s. Soms lijkt een mooie stijl van nabewerking meteen erg mooi. Een foto van een bruidskoppel in prachtig licht is heel erg mooi. En heel makkelijk te maken. Maar zijn de foto’s van het feest ook goed? Kan de fotograaf goed omgaan met flitsen? Of wanneer de ceremonie in een donkere ruimte is, zijn de foto’s goed belicht? Kijk daar kritisch naar bij het uitzoeken van een trouwfotograaf. Kom erachter welke stijl het beste bij jullie past.

Houd geen rekening met afstand

Kies een fotograaf, maar houd niet perse rekening met de afstand. Alle trouwfotografen die ik ken vinden het geen probleem te reizen om een bruiloft te schieten. Dus kun je geen huwelijksfotograaf vinden die dicht bij je in de buurt woont? Kijk gerust verder weg in Nederland. Of in België/Duitsland, zijn ook hele goede bruidsfotografen actief. Misschien betaal je iets extra’s voor het vervoer maar heb je wel de trouwfotograaf die bij jullie past. Boek je mij als trouwfotograaf? Dan reken ik geen reiskosten binnen een straal van 200 km.

Hoe kies je de juiste trouwfotograaf

De second shooter

Werkt een fotograaf met een second shooter? Op jullie trouwdag gebeuren ontzettend veel mooie en bijzondere dingen. Met een second shooter worden nog meer van die momenten vastgelegd. Daarbij kunnen uit verschillende hoeken trouwfoto’s genomen worden van hetzelfde moment waarop beide emoties van jullie te zien zijn, die dan samen het verhaal compleet maken.

Begin bij het organiseren van je bruiloft altijd met het vaststellen van je budget. Vanuit daar kun je verder met plannen. Wil je graag weten wat de gemiddelde prijzen zijn van een hele bruiloft? Ik maakte per leverancier een overzicht van alle kosten van een bruiloft.

Check social media

Wanneer je enthousiast bent over een trouwfotograaf, volg deze op social media. Veel bruidsfotografen zijn actief hierop en zo blijf je op de hoogte van nieuw en recent werk. Vaak kun je veel informatie van een trouwfotograaf vinden op bijvoorbeeld Instagram. Denk aan reviews van klanten en beelden van achter de schermen tijdens een bruiloft. Ook gewoon erg leuk om te volgen.

If you pay peanut's you get monkey's

Prijs/kwaliteit geldt voor alles en ook voor bruidsfotografen. Waarom vraagt de ene fotograaf 800 euro voor een bruiloft en de andere 3000? Dit heeft vaak te maken met de investeringen die de bruidsfotograaf al heeft moeten doen om huwelijken te kunnen fotograferen en de ervaring die hij/zij heeft. Heeft de bruidsfotograaf een goede camera gekocht… of twee? Heeft de trouwfotograaf een goed beeldscherm om de bruidsfoto’s op te bewerken? Hoeveel lenzen en van welke kwaliteit neemt de trouwfotograaf mee? bewerkinmsprogamma’s, online galerij, album software voor het kiezen en bekijken van trouwalbums, laptop, geheugen voor backup en opleiding natuurlijk. Allemaal investeringen om een goede bruidsfotograaf te kunnen zijn en de klanten de mooiste herinneringen van hun huwelijk mee te kunnen geven. Lees verder in het uitgebreide artikel wat kost een bruidsfotograaf.

It's all in the details

Zijn jullie al heel lang bezig met de aankleding van je bruiloft? Is jullie mooie dag helemaal in stijl met prachtige decoratie. Kies dan een trouwfotograaf die ook hier oog voor heeft en dit goed vast kan leggen.

Wedding Awards

Heeft de trouwfotograaf Wedding awards gewonnen? Niet iedere goede bruidsfotograaf stuurt foto’s in voor wedstrijden maar heeft de bruidsfotograaf een of meerdere Wedding Awards gewonnen, dan geeft dit wel aan dat de fotograaf in staat is foto’s te maken met een goede impact, compositie, moment en licht gebruik.

Show it all

Vraag de huwelijksfotograaf het resultaat te laten zien van een hele bruiloft. Maakt de Trouwfotograaf de hele dag goede beelden of laat de trouwfotograaf een paar afbeeldingen zien die toevallig goed gelukt zijn? Kan de bruidsfotograaf ieder bijzonder moment zien en goed vastleggen?

Volg je gevoel

De laatste tip maar eigenlijk wel de belangrijkste. Kies een trouwfotograaf waar je je op je gemak bij voelt. De bruidsfotograaf is de hele dag dicht bij jullie. Het gevoel moet goed zijn. Dan is er een klik en dan klikt het gewoon goed.

Wil je voor de zekerheid een binnenlocatie uitkiezen voor de trouwfoto’s? De kans bestaat dat het regent op je trouwdag. Dat is helemaal niet leuk. In dat geval is het fijn een goede binnenlocatie achter de hand te hebben om toch mooie trouwfoto’s te kunnen maken. Bekijk de lijst met de 43 mooiste en beste binnenlocaties voor de trouwstoot.

trouwfotograaf Limburg documentaire stijl
22 augustus 2020

Bruidsfotograaf Limburg | Documentaire stijl

Trouwen in Limburg. Prachtig tussen de wijgaarden en met een uitzicht over de heuvels.

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving Son en Breugel la sonnerie
4 juli 2020

Trouwen in Noord Brabant bij La Sonnerie

Trouwen in Son bij La Sonnerie. Een klein gezellig en intiem huwelijk. Een huwelijk tijdens de corona crisis. Lees de blog.

Continue Reading
Een trouwreportage bij Kasteel Henkenshage in sint Oedenrode
29 juni 2020

Trouwreportage in kasteel Henkenshage

Een trpouwreportage in kasteel Henkenshage in Sint oedenrode. Zowel binnen las buiten is het prachtig. Ook een hele mooie trouwlocatie met...

Continue Reading

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

We fotograferen maximaal 20 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Wij werken door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag komen we graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotograferen wij graag in Brabant, onze thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041