Een gastenlijst maken voor je bruiloft

Een gastenlijst maken voor je bruiloft

Een gastenlijst maken voor je bruiloft

Een overzichtelijk stappenplan

Het maken van je gastenlijst voor je bruiloft kan aanvoelen als een enorme klus. Met dit stappenplan kun je bereiken wat je wilt op die manier die helmaal goed voelt voor jou. Je wil niemand teleurstellen en iedereen uitnodigen die je kent. Jij wil graag iedereen erbij hebben en een gezellige intieme sfeer creëren. Wanneer een groep mensen het gezellig heeft met elkaar en de sfeer goed is, voel jij je op je gemak. Dit wil je graag voor elkaar krijgen op je bruiloft.

trouwfotograaf Limburg documentaire stijl

De lijst

Jij en je verloofde maken allebei apart een lijst met namen van personen die je graag uit wil nodigen. Schrijf iedereen op. Achter iedere naam schrijf je vast of je deze persoon als dag gast of avondgast wil. Het gaat nog niet om de uiteindelijke lijst maar om een lijst met alle namen die jullie kunnen bedenken. Neem hier een paar dagen de tijd voor om er zeker van te zijn dat je iedereen hebt. Leg dan jullie lijsten naast elkaar en schrijf een nieuwe lijst met namen die jullie beiden op hadden geschreven. Naast de verdeling tussen avond gast en daggast. Zijn er natuurlijk meer momenten waar je sommige mensen wel bij wil hebben en andere niet. Bij de ceremonie kun je bv meer mensen uitnodigen. Deze mensen hoeven er dan niet de hele dag bij te zijn. De first look is ook een speciaal moment. Je kunt ervoor kiezen om dan je vriendinnen erbij te laten zijn.

Schrappen

De sfeer op je trouwdag moet goed zijn. Gelukkig is dit op bruiloften sowieso vaak het geval. Maar misschien moeten jullie rekening houden met een bepaald budget? Of hebben jullie al een prachtige trouwlocatie uitgekozen waar een bepaald aantal gasten kunnen zijn? Dan moet je waarschijnlijk gaan schrappen in je lijst. Hoe doe je dat nu? Wie kies je wel en wie kies je niet?

Schrap hulpmiddel

Om je te helpen met het maken van de uiteindelijke gastenlijst heb ik een hulpmiddel gemaakt dat jullie kunnen gebruiken. Een zestal vragen waar je ja of nee op kan antwoorden. Deze vijf vragen stel je bij iedere naam op de lijst. Komt er 6 keer ja uit dan nodig je deze persoon uit. Staat er een keer nee bij, zet je de persoon op een twijfel lijst. Twee keer nee of meer keer? Dan nodig je deze persoon niet uit.

  1. Heb je deze persoon het afgelopen jaar gezien of gesproken?
  2. Krijg je energie van deze persoon?
  3. Kun je een goed gesprek voeren met deze persoon?
  4. Kun je lachen met deze persoon?
  5. Kan deze persoon goed overweg met de meeste andere personen?
  6. Vanuit je gevoel, wil je deze persoon er graag bij hebben?

De tante waar je geen klik mee hebt

Tja, wat doe je dan met de tante waar je helemaal geen klik mee hebt? Je moeder wil heel graag dat ze erbij is. Maar jij krijgt helemaal geen energie van deze persoon. Sterker nog het kost je altijd veel energie om naar haar altijd dezelfde verhalen te luisteren. Je moeder heeft juist een hele goede band met haar en wordt enorm vrolijk als ze in de buurt is. Ze kan er heerlijk de slappe lach mee hebben. Mijn advies in dit soort gevallen is te kijken naar de sfeer over het algemeen. Is het hele gezelschap bij elkaar in balans? Dan ontstaat er vanzelf een heerlijke gezellig sfeer. Het is gewoon zo dat je niet met iedereen de beste band hebt. Maar wordt door die ene persoon de andere persoon ook heel vrolijk, nodig deze dan ook uit. (zoals in het geval van de tante).

We reizen graag met jullie mee

We zijn super enthousiast om jullie bruiloft vast te leggen. We werken door heel Nederland en vinden het leuk om ieder plekje in Nederland te bezoeken. Of dat nu is in het prachtige Den Bosch of tussen de grachten in Amsterdam. Of wat dichter bij onze thuisbasis, in Nijmegen, Arnhem of Breda. We gaan overal met jullie mee naar toe. Eerder fotografeerde we geweldige bruiloften inRotterdam, Utrecht en Tilburg. Gaan jullie trouwen in het buitenland? Ook dan reizen we heel graag met jullie mee.

trouwfotograaf met journalistieke stijl uit Brabant
11 februari 2021

Geef je bruiloft meer richting met deze test

Het is mogelijk voor jou om meer richting te krijgen bij het plannen van je bruiloft. Doe de test en weet welke stijl het...

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving van Limburg
10 februari 2021

Hoeveel tijd is nodig voor de trouwfoto’s

Voor het maken van trouwfoto's kun je 30 tot 90 minuten inplannen in je draaiboek. 5 tips voor het maken van de beste trouwfoto's.

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving Gelderland
3 februari 2021

Hoe maak ik mijn bruiloft persoonlijk

Een persoonlijke bruiloft, wat is dat eigenlijk? Na het lezen van deze tips, vanuit mijn eigen ervaring, kun je bereiken wat je wilt op...

Continue Reading
trouwfotograaf met journalistieke stijl uit Brabant
trouwfotograaf uit omgeving Breda

Beauty & Creativity

Een stukje kunst aan de wand van jullie samen? Ik raak geïnspireerd door jullie en door de plek, ik maak een creatief beeld

trouwfotograaf uit omgeving Gelderland

Power & Fun

Power & Fun. Dat vertellen de beelden van Marli. Een trouwdag is leuk en uitbundig. Ik focus mij op deze momenten.

Een trouwreportage bij Kasteel Henkenshage in sint Oedenrode

Videografie

De speech van papa, het lied van je beste vriendinnen. Daaronder waanzinnige muziek. Beelden met geluid maakt jullie verhaal compleet.

trouwen in een kasteel

Pure & Emotion

Pure & Emotion. De meest belangrijke momenten op een trouwdag zijn terug te zien door de puurheid en emoties op de afbeeldingen.

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041