Hoeveel tijd is nodig voor de trouwfoto’s

Hoeveel tijd is nodig voor de trouwfoto’s

Hoeveel tijd is nodig voor de trouwfoto's?

5 tips voor het maken van de beste trouwfoto's

Je bent bezig met het maken van de planning voor jullie bruiloft. Je wilt graag weten hoeveel tijd je kunt reserveren voor het maken van de trouwfoto’s.

Voor het maken van de trouwfoto’s plan je 30 tot 90 minuten in.

trouwen in een kasteel

Hoeveel tijd plan je in en waarom

Het maken van trouwfoto’s hangt natuurlijk helemaal af van jullie wensen. Houden jullie niet zo van het staan voor de camera maar meer van de spontane foto’s. Dan is vaak een half uurtje meer dan genoeg. Even weg voor een wandeling in de buurt om met zijn tweeën te zijn. Lekker een half uurtje op het strand of in het bos. Dan hebben jullie zeker een aantal foto’s waar jullie met zijn tweeën op staan. Vinden jullie het super gaaf om een foto te hebben voor bijvoorbeeld aan de muur in de huiskamer? Een creatieve foto in een mooi natuurgebied of juist een industriële look met fantastisch licht? Hebben jullie een speciale plek, waar misschien wat reistijd bij komt kijken? Dan is anderhalf uur nodig. Vinden jullie het nu heel jammer om zo lang weg te zijn van jullie gasten? Willen jullie die tijd liever besteden aan gezellig te borrelen met vrienden en familie? Dan kun je kiezen voor een pré of after wedding shoot. Een shoot met alle tijd om een of meerdere plekken te bezoeken. Geen tijdsdruk en nog een keer die mooie kleding aan. Een tijdstip wanneer de zon mooi staat. Heel veel voordelen met mooie foto’s als resultaat.

Wat is het beste tijdstip

Hoe ga je de dag indelen? Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt graag dat je dag rustig en zonder stress verloopt. Een ontspannen sfeer, zonder te hoeven haasten. Dan is het fijn te weten hoeveel tijd dingen kosten en wat het beste tijdstip is. Mijn tip is plan alles ruim in, het gaat altijd meer tijd kosten dan je denkt. De trouwfoto’s worden het aller mooist bij een laag staande zon. Een perfect tijdstip in de zomer is dan rond 19.30 uur. Trouwen jullie in de lente of in de herfst? Dan is wat later in de middag, rond 16.30 uur een perfect tijdstip. Zijn jullie erg zenuwachtig voor de ceremonie of het voorlezen van de trouwgeloften? Dan is mijn advies de trouwstoot te plannen na de ceremonie. Je bent dan veel meer ontspannen en dit is terug te zien op de foto’s. Wil je voor de zekerheid een locatie voor binnenfoto’s regelen? Het kan natuurlijk zijn dat het op je trouwdag regent. Dat wil je niet maar daar heb je heelaas geen controle over. Ik schreef een lijst met 43 binnenlocaties voor het maken van de mooiste trouwfoto’s.

Hoe krijg je spontane foto's?

Ga lekker samen wandelen, en ga vooral niet geposeerd in een ongemakkelijke houding staan. Dat zie je meteen op de foto’s. Het leuke aan de trouwfoto’s maken is dat jullie tijd voor elkaar hebben. Praat met elkaar over de dag en geniet van het moment met zijn tweeën. Een goede trouwfotograaf geeft een paar tips tussendoor waardoor de foto’s heel natuurlijk worden. Wanneer je je op je gemak voelt zie je dit terug aan de foto’s. Kies daarom ook een fotograaf die je vertrouwt en waarbij je jezelf kan zijn. Wanneer de trouwfoto’s op een mooie plek gemaakt worden en jullie zijn ontspannen gaat de rest vanzelf. Geniet ervan.

Neem altijd de ceremoniemeester mee

Zit je haar goed? Valt je sluier mooi? Nog even lippenstift bijwerken. Dit zijn de taken van de ceremoniemeester die goud waard zijn. Het maken van de trouwfoto’s mag vooral niet te serieus worden. Het is geweldig als humor de basis is van dit uurtje. Heb je een ceremoniemeester die erg goed is in het maken van grappen? Een heerlijke toevoeging op de sfeer en onmisbaar. Alle tips zijn welkom, en de een ziet weer wat anders dan de ander. Dus alle ideeën mogen besproken worden.

Kies een plek die bij jullie past

Hebben jullie samen een speciale plek waar jullie vaak wandelen? Of zijn jullie echte stadsmensen? Mooie foto’s kunnen echt op iedere plek gemaakt worden. Door de creativiteit van de fotograaf worden jullie trouwfoto’s speciaal. En als dat is op de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben dan kies die plek. Is dat in een bepaald café, terrasje of op de kermis? Een goede trouwfotograaf gaat met jullie mee en vind het fantastisch daar te fotograferen. Het resultaat is origineel en trouwfoto’s die echt van jullie zijn. Persoonlijk en helemaal niet standaard.

Voor nog meer inspiratie en tips:

Een Award gewonnen bij de masters of wedding photography
2 februari 2022

2021 sluit ik af met een Master Award

Niet 1 maar 2 Awards gewonnen bij de Masters! Happy

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving van Arnhem
8 oktober 2021

2 Awards bij the Masters of Wedding Photography

Niet 1 maar 2 Awards gewonnen bij de Masters! Happy

Continue Reading
WeGraphy Award trouwfotografie
24 augustus 2021

Trouwfotografie bekroond met een Award

Yeahhhh weer een Award gewonnen🙏❤️

Continue Reading
Loveshoot, laat je liefde vastleggen door een fotograaf
30 april 2021

Loveshoot | Laat je liefde vastleggen

Laat je liefde vastleggen doormiddel van een loveshoot door een fotograaf. Laat de mooiste herinneringen maken om later naar terug te kijken.

Continue Reading
genomineerd-voor-de-bruidsfoto-Award-2021
23 maart 2021

Genomineerd voor de bruidsfoto Award 2021

Genomineerd in de categorie bruidskinderen!! Jess, stem op mijn foto via de link in het bericht en maak kans op een luxe verwenarragement voor...

Continue Reading
trouwfotograaf Limburg documentaire stijl
trouwfotograaf uit omgeving Breda

Beauty & Creativity

Een stukje kunst aan de wand van jullie samen? Ik raak geïnspireerd door jullie en door de plek, ik maak een creatief beeld

trouwfotograaf uit omgeving Gelderland

Power & Fun

Power & Fun. Dat vertellen de beelden van Marli. Een trouwdag is leuk en uitbundig. Ik focus mij op deze momenten.

Een trouwreportage bij Kasteel Henkenshage in sint Oedenrode

Videografie

De speech van papa, het lied van je beste vriendinnen. Daaronder waanzinnige muziek. Beelden met geluid maakt jullie verhaal compleet.

trouwen in een kasteel

Pure & Emotion

Pure & Emotion. De meest belangrijke momenten op een trouwdag zijn terug te zien door de puurheid en emoties op de afbeeldingen.

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041