Inspireren en creëren in de fotografie

Inspireren en creëren in de fotografie

Ik ben bruidsfotograaf en dat doe ik met heel veel liefde. Ik hou enorm veel van creëren. Om beelden te maken. Daar wordt ik echt heel blij van. Maar waar komt dit vandaan en hoe laat ik me inspireren? Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Waarom wordt ik zo vrolijk van het creëeren van beelden?

Ik dacht, ik schrijf er een blog over. Om mijn inspiratie met jullie te delen. Want mijn inspiratie mag de wereld in. Lees hier een blog over mij, over mijn inspiratie en over wie ik ben als bruidsfotograaf. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan inspireren.

Inspiratie

Iedereen die creëert heeft inspiratie. Het leuke van inspiratie is dat het komt en gaat wanneer het zich aandraagt. Soms heb ik dus veel inspiratie en soms heel weinig. Ik zal op een rijtje zetten wat mij inspireert:

  • Reizen
  • De natuur
  • Zee
  • Luchten
  • Muziek
  • Mensen
  • werk van andere fotografen
  • het lezen van boeken (later komt hier ook blog over)

Maar het meeste haal ik mijn inspiratie uit de natuur en uit het maken van mooie reizen. Door de verre reizen die ik al gemaakt heb is mijn creativiteit tot leven gekomen. Het is letterlijk geboren toen ik op mijn 24e een reis maakte door Australië en mijn eerste spiegelreflex camera kocht. Ik was verkocht. Heerlijk om daar mee bezig te zijn. Tijdens het fotograferen verlies ik besef van tijd en plaats om mij heen. Ik leef dan in een soort andere wereld. Een wereld waarin ik energie op doe die ik nergens anders krijg. Waar ik ook ben om te fotograferen, een bruiloft, de natuur, in het bos, ik droom weg in mijn eigen wereld. Mijn eigen wereld van creativiteit. Dit is iets magisch, wat ik niet kan omschrijven met woorden. Ik ben enorm dankbaar dat ik me iedere dag met deze magische vorm van ‘bezig zijn’ bezig mag zijn;)

Creëeren op je eigen manier

Niemand kan creëeren wat een ander creëert. En daarom is het ook zo magisch. Ieder mens is uniek en daarom creëert ieder mens anders. Hoe mooi is dat? Fotografie is een enorm groot spiegelbeeld van jezelf. En het is zo mooi om hier over na te denken en hier dieper op in te gaan.

Wat ik merk aan mijn eigen manier van creëeren is dat ik heel vaak mijn camera richting de lucht houd. Hier was ik mij in het begin niet van bewust. Totdat een lieve vriendin (kim Hartog, ook een inspirerende fotograaf) dat tegen me zei. Ja dat is inderdaad zo. Ik hou van luchten, van ruimte, van de gave die wij hebben om naar boven te kijken als we hier op de aarde staan. Waar het precies vandaan komt? Geen idee. Ik hoef het ook niet te weten want het is zoals het is. Daarnaast wordt ik heel vrolijk van mooie kleuren in combinatie met prachtig licht. Je ziet deze dingen altijd terug komen in mijn foto’s. Ik wordt tot bepaald beeld aangetrokken, dat gaat vanzelf. Ik hoef daar niks voor te doen, ik hoef daar niet over na te denken. Hoe bijzonder is dit? Ik raad dus iedere fotograaf aan, pak je camera, loop het bos in en ontdek waartoe je je aangetrokken voelt.

Als bruidsfotograaf ben ik ervan overtuigd dat bij ieder bruidspaar een juiste trouwfotograaf hoort. Bruidsparen hebben altijd een bepaald gevoel en dit moet gewoon kloppen. Om te laten zien wie ik ben als trouwfotograaf heb ik een video over mijzelf gemaakt.

Ben jij zelf iemand die graag creëert? En kriebelt het al een tijdje? Wacht niet maar ga genieten. Nu! Creëer wat je wilt creëren en geniet!

Liefs Marli

Meer weten over Marli?

trouwen in een kasteel

Lees nog meer inspirerende verhalen en ontdek de beste tips

trouwfotograaf met journalistieke stijl uit Brabant

Geef je bruiloft meer richting met deze test

Het is mogelijk voor jou om meer richting te krijgen bij het plannen van je bruiloft. Doe de test en weet welke stijl het beste bij je past

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving van Limburg

Hoeveel tijd is nodig voor de trouwfoto’s

Voor het maken van trouwfoto’s kun je 30 tot 90 minuten inplannen in je draaiboek. 5 tips voor het maken van de beste trouwfoto’s.

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving Gelderland

Hoe maak ik mijn bruiloft persoonlijk

Een persoonlijke bruiloft, wat is dat eigenlijk? Na het lezen van deze tips, vanuit mijn eigen ervaring, kun je bereiken wat je wilt op de manier die helemaal goed voelt voor jou.

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving Gelderland

Een gastenlijst maken voor je bruiloft

Het maken van een gastenlijst voor je bruiloft kan aanvoelen als een enorme klus. Met deze stappen heb je dit snel voor elkaar.

Continue Reading
Een loveshoot in Eindhoven

Plan je bruiloft in 6 stappen

Je bruiloft plannen. Het kan een overweldiging gevoel zijn. De keuzes in de trouwbranche zijn enorm, waar begin je?

Continue Reading
kies je trouwfotograaf

10 tips bij de keuze van je trouwfotograaf

Nu breekt een super leuke tijd aan!
Daar komt heel veel bij kijken en de keuzes zijn enorm in de trouwbranche.
Misschien ken je iemand via via of heb je gehoord dat er een bruidsfotograaf is die heel erg leuk en goed is. Dan maak je een afspraak met diegene.
Maar wat als je dat niet hebt? Waar begin je met zoeken en waar houd je rekening mee?
Hieronder vind je 10 tips die jullie wellicht kunnen helpen bij de keuze van een trouwfotograaf of bruidsfotograaf die heel goed bij jullie past.

Continue Reading

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041