Het beste tijdstip voor de loveshoot

Trouwfotografie

Het beste tijdstip voor de loveshoot

Het beste tijdstip voor de loveshoot

Wanneer is nu het beste tijdstip voor het maken van trouwfoto’s of de loveshoot? Dat is wanneer de zon laag staat. Dus dat kan in de zomer rond 19.30 uur. Trouwfotografen noemen dit the golden hour. Wanneer dit tijdstip moeilijk te plannen is kun je ook kiezen voor vroeg in de ochtend als de zon nog laag staat. Het licht in de herfst en winter is zachter dan in de zomer. Maak je foto’s wat later op de dag bijvoorbeeld om 17.00 uur heb je ook prachtig resultaat. Bij het indelen van de planning voor je huwelijksdag kun je zoveel mogelijk rekening houden met deze tijdstippen.

het beste tijdstip voor de loveshoot

En als het regent....

Ja dan is er geen zon, geen golden hour en maakt het tijdstip ook niet uit. Bekijk de lijst van binnenlocaties met 43 locaties voor de mooiste trouwfoto’s.

Natuurlijk wil je liever een zonnetje op je trouwdag. Maar hier hebben we geen controle over. Ik ga je gerust stellen want voor de foto’s maakt het niet uit. Het is namelijk voor een trouwfotograaf juist leuk om foto’s te maken in verschillende weersomstandigheden. Onze creativiteit wordt aangewakkerd en dat is wat de foto’s juist uniek kunnen maken. Wanneer donkere regenwolken elkaar afwisselen met af en toe een zonnestraal kun je fantastische foto’s maken met prachtige wolkenluchten op de achtergrond. Dit zorgt ervoor dat de foto’s juist bijzonder worden.

En wat nu als het echt alleen maar regent de hele dag……. Dit heb ik nog nooit meegemaakt op een bruiloft in de zomer. Wel in de winter. Maar ook dit is geen probleem. We zoeken een mooie plek binnen waar het licht naar binnen schijnt zodat je fantastisch zijlicht hebt. Of we maken juist gebruik van die prachtige regendruppels die we eruit kunnen laten zien als fonkelende diamantjes. No worries het wordt altijd mooi.

Heb je nog meer vragen over het organiseren van je bruiloft? Lees verder in alles voor aanstaande bruiden. Hoeveel tijd moet je nu precies reserveren voor en trouwstoot? Je leest er alles over in de blog: Hoeveel tijd is nodig voor de trouwfoto’s.

We zijn super enthousiast om jullie bruiloft vast te leggen. We werken door heel Nederland en vinden het leuk om ieder plekje in Nederland te bezoeken. Of dat nu is in het prachtige Den Bosch of tussen de grachten in Amsterdam. Of wat dichter bij onze thuisbasis, in Nijmegen, Arnhem of Breda. We gaan overal met jullie mee naar toe. Eerder fotografeerde we geweldige bruiloften inRotterdam, Utrecht en Tilburg. Gaan jullie trouwen in het buitenland? Ook dan reizen we heel graag met jullie mee.

Nog meer leuke blog's voor als je gaat trouwen

openingsdans op de feestavond van de bruiloft
12 mei 2023

Een trouwfotograaf & videograaf op deze bruiloft

Een dag om nooit te vergeten. Wat ben ik blij dat ik aan deze herinnering een mooie bijdrage heb kunnen geven.

Continue Reading
Een trouwfilm van je bruiloft
9 september 2022

De trouwfilm van Floor & Martijn

Floor & Martijn! We mochten deze dag vastleggen op zowel stilstaand als bewegend beeld. Het was fantastisch!

Continue Reading
Loveshoot, laat je liefde vastleggen door een fotograaf
30 april 2021

Loveshoot | Laat je liefde vastleggen

Laat je liefde vastleggen doormiddel van een loveshoot door een fotograaf. Laat de mooiste herinneringen maken om later naar terug te kijken.

Continue Reading
Een trouwfilm van je bruiloft
10 oktober 2020

Een trouwfilm van je bruiloft

Een trouwfilm van je bruiloft. Heeft zoveel meerwaarde. Vooral de liefdevolle geloften en speechen zijn momenten om nooit te vergeten.

Continue Reading

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041