Hoe draag je een corsage

Je trouwdag en de planning

Hoe draag je een corsage

Corsage opspelden voor je bruiloft

Heren

De man draagt het corsage op de bruiloft links op de borst. Het bloemstukje omhoog en het steeltje naar beneden. Bij een colbert wordt het corsage op het revers vast gemaakt. Het steeltje van de bloem kan door het knoopsgat gestoken worden.

Dames

De vrouw draagt het corsage ook links op de borst, maar hoger richting de schouder. De bloem is bij de dames naar beneden en het steeltje omhoog. De dames kunnen er ook voor kiezen het corsage als een armband te dragen.

trouwen in een kasteel

Wie draagt een corsage

Oorspronkelijk zijn de corsages voor de familie van de bruid en bruidegom. Voor de andere gasten is het gemakkelijk te zien wie de naasten familie is om hen te kunnen feliciteren. Maar je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen wie je een corsage laat opspelden. Dit kan tegenwoordig ook met een magneet in plaats van met een veiligheidsspeld. De ceremoniemeester is verantwoordelijk voor het opspelden van de corsages. Je kunt de corsages zelf maken of laten maken door een bloemist.

Wat kost een corsage

De gemiddelde prijs van een corsage is ongeveer 5 euro voor de gasten. Voor de bruidegom is hij vaak wat groter en net iets uitgebreider. Dan kun je uitgaan van ongeveer 10 euro. Wil je graag een polscorsage voor de bruid en de bruidsmeisjes? Houd dan rekening met 25 tot 50 euro per armcourage.

Waarom we corsages dragen

Het dragen van een corsage is een oude huwelijks traditie. Het dragen ervan is afkomstig van het idee dat de man, de vrouw van een corsage voorzag als hij haar mee uit nam.

Je kunt natuurlijk van allerlei leuke alternatieven bedenken voor het origineler maken van de corsage. Bijvoorbeeld een stoffen of houten hartje opspelden.

Alles wat je wilt weten voordat je gaat trouwen

Nog meer weten over trouwen en alles wat je van te voren goed moet regelen? Met daarbij leuke tips voor het plannen en organiseren van je bruiloft? Lees verder in Alles wat je wilt weten voordat je gaat trouwen. Of bekijk recente stories, bijvoorbeeld deze loveshoot van Vera & Anthony.

Benieuwd naar meer foto's?

Nog meer antwoorden op jou vragen

trouwfotograaf met journalistieke stijl uit Brabant
11 februari 2021

Geef je bruiloft meer richting met deze test

Het is mogelijk voor jou om meer richting te krijgen bij het plannen van je bruiloft. Doe de test en weet welke stijl het...

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving van Limburg
10 februari 2021

Hoeveel tijd is nodig voor de trouwfoto’s

Voor het maken van trouwfoto's kun je 30 tot 90 minuten inplannen in je draaiboek. 5 tips voor het maken van de beste trouwfoto's.

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving Gelderland
3 februari 2021

Hoe maak ik mijn bruiloft persoonlijk

Een persoonlijke bruiloft, wat is dat eigenlijk? Na het lezen van deze tips, vanuit mijn eigen ervaring, kun je bereiken wat je wilt op...

Continue Reading

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041