Tips voor de meest originele groepsfoto’s

Trouwfotografie

Tips voor de meest originele groepsfoto's

Tips voor de meest originele groepsfoto's

Iedere fotograaf kan alle mensen bij elkaar zetten en een leuke groepsfoto maken. Maar hoe maak je nu een originele groepsfoto? Hieronder lees je leuke trouwfotografie tips voor de meest originele groepsfoto’s. En deze tips zijn zowel te gebruiken door het bruidspaar zelf als door de trouwfotograaf.

Kies een originele plek

Wanneer je geen standaard groepsfoto’s wilt maar originele groepsfoto’s dan kies je geen plek op het gras met bomen op de achtergrond. Maar ga je juist staan met de groep op een trapje, aan de oever van een gracht of op een strand duin. Wel is het belangrijk rekening te houden met de stand van het licht. Zorg ervoor dat niet iedereen tegen de zon in aan het kijken is want dan gaat iedereen knijpen met zijn ogen en wordt het licht hard en fel. Beter kan de zon van links of rechts komen. Een plek in de schaduw is het beste om alle gezichten goed in beeld te brengen. Tegenlicht kan weer voor een origineler foto zorgen, maar let op dat de lichtinstelling van je camera goed staan zodat de gezichten nog goed te zien zijn.

trouwfotograaf met journalistieke stijl uit Brabant

Kies een origineel moment

Wanneer je als bruidspaar al lekker aan de wijn hebt gezeten en al het serieuze werk ervoor de ceremoniemeester op zit is het een goed moment om samen lol te gaan maken en originele groepsfoto’s te gaan maken.

Als trouwfotograaf is het ontzettend belangrijk dat je gefocust bent om alle momenten. Wanneer de mensen na de serieuze groepsfoto’s wat lacherig zijn moet je juist klikken en klikken en doorklikken. Er gebeuren ontzettend veel spontane dingen en als je er met je camera heel dichtbij bent krijg je de meest originele groepsfoto’s.

Nieuwsgierig geworden?

tips voor de meest originele groepsfoto's

Kies een originele houding

Gaan jullie netjes op een rijtje staan? Dat is altijd het idee en om eerlijk te zijn is dat ook wel de houding die het mooiste staat bij oma op de schoorsteenmantel als de foto wordt afgedrukt. Dus die foto’s maken we sowieso. Maar dat wil niet zeggen dat je daarna iets anders kan doen met je houding. Geef bijvoorbeeld met zijn allen de bruid een dikke knuffel. Of verzamel om het bruidspaar heen en laat de trouwfotograaf vanaf boven een foto maken. Origineel is het inmiddels niet meer maar de bruid of bruidegom in de lucht gooien wordt ook vaak gedaan om wat te variëren met de groepfoto’s.

tips voor de meest originele groepsfoto's

Kies een originele compositie

De hoofden hoeven er niet altijd op. Het gaat uiteindelijk om het totale beeld wat je creëert als trouwfotograaf. Handen en voeten vertellen vaak zelf al het mooiste verhaal. Denk verder als trouwfotograaf vanaf welk standpunt je de foto neemt. Varieer in laag maar ook hoog. Maak een keer een te gekke originele groepsfoto met je drone. Ga op de grond liggen, of kom heel dichtbij. Probeer alles en creëeren originele foto’s. Als trouwfotograaf kun je ook vast beginnen met fotograferen terwijl de groep zich klaar maakt voor de groepsfoto. De momentren zijn spontaan en dit levert leuke foto’s op.

tips voor de meest originele groepsfoto's

We zijn super enthousiast om jullie bruiloft vast te leggen. We werken door heel Nederland en vinden het leuk om ieder plekje in Nederland te bezoeken. Of dat nu is in het prachtige Den Bosch of tussen de grachten in Amsterdam. Of wat dichter bij onze thuisbasis, in Nijmegen, Arnhem of Breda. We gaan overal met jullie mee naar toe. Eerder fotografeerde we geweldige bruiloften inRotterdam, Utrecht en Tilburg. Gaan jullie trouwen in het buitenland? Ook dan reizen we heel graag met jullie mee.

'Originaliteit zit in een fractie van een seconde'

tips voor de meest originele groepsfoto's

Zijn jullie nog op zoek naar een professioneel bruidsfotograaf en benieuwd naar wat een trouwfotograaf kost. Lees er alles over in: Wat kost een trouwfotograaf

Bekijk mijn portfolio voor meer creativiteit en originaliteit

trouwfotograaf uit omgeving Breda

Beauty & Creativity

Een stukje kunst aan de wand van jullie samen? Ik raak geïnspireerd door jullie en door de plek, ik maak een creatief beeld

trouwfotograaf uit omgeving Gelderland

Power & Fun

Power & Fun. Dat vertellen de beelden van Marli. Een trouwdag is leuk en uitbundig. Ik focus mij op deze momenten.

Een trouwreportage bij Kasteel Henkenshage in sint Oedenrode

Videografie

De speech van papa, het lied van je beste vriendinnen. Daaronder waanzinnige muziek. Beelden met geluid maakt jullie verhaal compleet.

trouwen in een kasteel

Pure & Emotion

Pure & Emotion. De meest belangrijke momenten op een trouwdag zijn terug te zien door de puurheid en emoties op de afbeeldingen.

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

Ik reis graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041