Wat staat er in een draaiboek

Je trouwdag en de planning

Wat staat er in een draaiboek

Wat staat er in een draaiboek

Het draaiboek voor jullie huwelijk. Wat staat er in een draaiboek van een bruiloft? Het draaiboek is het script van jullie dag. Een overzicht van de gehele planning van je huwelijksdag. Het is onmisbaar en het brengt rust en overzicht op je trouwdag. De ceremoniemeester is heel blij met een goed draaiboek. Garantie voor een ontspannen dag. Lees verder over hoe je een draaiboek maakt en wat er in moet staan. Draaiboek bruiloft kun je hieronder downloaden. Super handig. Invullen en klaar is je draaiboek. 

Vul in en klaar is je draaiboek

trouwfotograaf voor pure momenten

Activiteiten voor in het draaiboek

Begin met opschrijven van alle activiteiten die plaatsvinden op jullie dag. Maak een losse lijst en schrijf alles op wat je kunt bedenken. Van het aankleden van de bruid en de bruidegom tot het feliciteren van het bruidspaar. Voor nu is het nog niet belangrijk dat de volgorde klopt maar dat je alles opschrijft. Het maken van een draaiboek doe je pas als alles geregeld is en alle leveranciers geboekt zijn. Dan kun je een mooi overzicht maken. Denk bijvoorbeeld ook aan het aansnijden van de taart, het proosten met vrienden en familie, de aankomst van de fotograaf en videograaf. Andere dingen waar je aan kan denken zijn het leveren van de bloemen of het klaarmaken van de ceremonie plaats.

Een tijdsplanning voor in het draaiboek

Nu is het tijd voor de tijdsplanning. Zet eerst alle activiteiten in de juiste volgorde. Daarna ga je verder met de tijden invullen. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het draaiboek. Zorg ervoor dat voor iedere activiteit genoeg ruimte is. Het is fijn om te weten hoeveel tijd bepaalde activiteiten in beslag nemen. Hoeveel tijd heeft de fotograaf bijvoorbeeld nodig voor het maken van de trouwfoto’s?

Als jullie kiezen voor een weddingplanner worden dit soort taken allemaal geregeld samen met hem of haar. Dit scheelt veel tijd en een weddingplanner weet precies wat er gedaan moet worden en hoeveel tijd bepaalde activiteiten innemen. Dit is zeker de moeite waard om te overwegen.

Sta je nog helemaal aan het begin van het plannen van je huwelijk en kun je wat tips gebruiken. Lees Plan je bruiloft in 6 stappen.

Leveranciers en contactpersonen voor in het draaiboek

Nu alle activiteiten met daarbij de bijbehorende tijdsplanning zijn ingevuld kun je de verantwoordelijke leveranciers en contactpersonen gaan invullen. Zo weet iedereen welke activiteiten bij wie horen.

Goed om te weten is wat waar gaat plaatsvinden. Waar kleed de bruid zich om en op welk adres is de bruidegom. Dit kun je op het begin netjes in een overzicht zetten. Het adres van de trouwlocatie, bijvoorbeeld het stadhuis in Den Bosch, schrijf je er ook bij. Vergeet hier niet bij te zetten waar de leveranciers en gasten het beste kunnen parkeren. Zeker in een stad zoals Den Bosch.

Dan kunnen jullie echt gaan genieten. Met een goed ingevuld draaiboek weten jullie zeker dat jullie dag heel ontspannen verloopt. Wanneer het hele draaiboek af is kun je deze uit printen en sturen naar de leveranciers. Als trouwfotograaf vind ik het zelf ook altijd heel fijn het draaiboek bij me te hebben zodat ik op alle momenten helemaal voorbereid ben.

Vul in en klaar is je draaiboek

Deze dingen moet je ook weten als je gaat trouwen

openingsdans op de feestavond van de bruiloft
12 mei 2023

Een trouwfotograaf & videograaf op deze bruiloft

Een dag om nooit te vergeten. Wat ben ik blij dat ik aan deze herinnering een mooie bijdrage heb kunnen geven.

Continue Reading
Bruidsmeisjes na de ceremonie lopen hand in hand
8 april 2023

Trouwen in de binnenstad van Eindhoven

Lentekriebels, bloesem en vrolijke mensen. Een heerlijke trouwdag in Eindhoven

Continue Reading
Bruiloft in het oude raadhuis van Oisterwijk
30 september 2022

Bruiloft in het oude Raadhuis van Oisterwijk

Een dag waarop de liefde uitbundig gevierd werd en waarbij stil gestaan werd hoe waardevol deze momenten zijn.

Continue Reading
Trouwen in een bosrijke omgeving
10 september 2022

Trouwen in een bosrijke omgeving

Trouwen in het bos! Een frisse groene omgeving waar de vogeltjes fluiten. Een prachtige plek om elkaar het jawoord te geven.

Continue Reading

Nog meer weten over trouwen en alles wat je van te voren goed moet regelen? Met daarbij leuke tips voor het plannen en organiseren van je bruiloft? Lees verder in Alles wat je wilt weten voordat je gaat trouwen.

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041