Wat staat er in een draaiboek

Je trouwdag en de planning

Wat staat er in een draaiboek

Wat staat er in een draaiboek

Het draaiboek voor jullie huwelijk. Wat staat er in een draaiboek van een bruiloft? Het draaiboek is het script van jullie dag. Een overzicht van de gehele planning van je huwelijksdag. Het is onmisbaar en het brengt rust en overzicht op je trouwdag. De ceremoniemeester is heel blij met een goed draaiboek. Garantie voor een ontspannen dag. Lees verder over hoe je een draaiboek maakt en wat er in moet staan. Draaiboek bruiloft kun je hieronder downloaden. Super handig. Invullen en klaar is je draaiboek. 

Vul in en klaar is je draaiboek

trouwfotograaf voor pure momenten

Activiteiten voor in het draaiboek

Begin met opschrijven van alle activiteiten die plaatsvinden op jullie dag. Maak een losse lijst en schrijf alles op wat je kunt bedenken. Van het aankleden van de bruid en de bruidegom tot het feliciteren van het bruidspaar. Voor nu is het nog niet belangrijk dat de volgorde klopt maar dat je alles opschrijft. Het maken van een draaiboek doe je pas als alles geregeld is en alle leveranciers geboekt zijn. Dan kun je een mooi overzicht maken. Denk bijvoorbeeld ook aan het aansnijden van de taart, het proosten met vrienden en familie, de aankomst van de fotograaf en videograaf. Andere dingen waar je aan kan denken zijn het leveren van de bloemen of het klaarmaken van de ceremonie plaats.

Een tijdsplanning voor in het draaiboek

Nu is het tijd voor de tijdsplanning. Zet eerst alle activiteiten in de juiste volgorde. Daarna ga je verder met de tijden invullen. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het draaiboek. Zorg ervoor dat voor iedere activiteit genoeg ruimte is. Het is fijn om te weten hoeveel tijd bepaalde activiteiten in beslag nemen. Hoeveel tijd heeft de fotograaf bijvoorbeeld nodig voor het maken van de trouwfoto’s?

Als jullie kiezen voor een weddingplanner worden dit soort taken allemaal geregeld samen met hem of haar. Dit scheelt veel tijd en een weddingplanner weet precies wat er gedaan moet worden en hoeveel tijd bepaalde activiteiten innemen. Dit is zeker de moeite waard om te overwegen.

Sta je nog helemaal aan het begin van het plannen van je huwelijk en kun je wat tips gebruiken. Lees Plan je bruiloft in 6 stappen.

Leveranciers en contactpersonen voor in het draaiboek

Nu alle activiteiten met daarbij de bijbehorende tijdsplanning zijn ingevuld kun je de verantwoordelijke leveranciers en contactpersonen gaan invullen. Zo weet iedereen welke activiteiten bij wie horen.

Goed om te weten is wat waar gaat plaatsvinden. Waar kleed de bruid zich om en op welk adres is de bruidegom. Dit kun je op het begin netjes in een overzicht zetten. Het adres van de trouwlocatie, bijvoorbeeld het stadhuis in Den Bosch, schrijf je er ook bij. Vergeet hier niet bij te zetten waar de leveranciers en gasten het beste kunnen parkeren. Zeker in een stad zoals Den Bosch.

Dan kunnen jullie echt gaan genieten. Met een goed ingevuld draaiboek weten jullie zeker dat jullie dag heel ontspannen verloopt. Wanneer het hele draaiboek af is kun je deze uit printen en sturen naar de leveranciers. Als trouwfotograaf vind ik het zelf ook altijd heel fijn het draaiboek bij me te hebben zodat ik op alle momenten helemaal voorbereid ben.

Vul in en klaar is je draaiboek

Deze dingen moet je ook weten als je gaat trouwen

Een Award gewonnen bij de masters of wedding photography
2 februari 2022

2021 sluit ik af met een Master Award

Niet 1 maar 2 Awards gewonnen bij de Masters! Happy

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving van Arnhem
8 oktober 2021

2 Awards bij the Masters of Wedding Photography

Niet 1 maar 2 Awards gewonnen bij de Masters! Happy

Continue Reading
Trouwen in Rotterdam, trouwfotografie stadhuis Rotterdam
8 oktober 2021

Trouwfotografie Stadhuis Rotterdam

Judith & Robbert gaven elkaar het ja-woord in het stadhuis van Rotterdam. Een geweldige dag!

Continue Reading
WeGraphy Award trouwfotografie
24 augustus 2021

Trouwfotografie bekroond met een Award

Yeahhhh weer een Award gewonnen🙏❤️

Continue Reading

Nog meer weten over trouwen en alles wat je van te voren goed moet regelen? Met daarbij leuke tips voor het plannen en organiseren van je bruiloft? Lees verder in Alles wat je wilt weten voordat je gaat trouwen.

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

We fotograferen maximaal 20 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Wij werken door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag komen we graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotograferen wij graag in Brabant, onze thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041