Welke stijl trouwfotografie past bij je

Trouwfotografie

Welke stijl trouwfotografie past bij je?

Welke stijl trouwfotografie past bij je?

Zoveel verschillende stijlen dat je niet meer kunt kiezen. Je vraagt je af, hoe je nu de beste keuze kan maken. Houd je van een lichte nabewerking? Of meer van een donkere? Of vind je het belangrijk dat de pure momenten vast gelegd worden, of houd je erg van details en vind je dat juist belangrijk? Ik zal je helpen door de keuze wat makkelijker en overzichtelijker te maken. Hierbij kun je bepaalde stijlen afstrepen en blijft er 1 of 2 over waardoor meer dan de helft van de trouwfotografen afvalt. Omdat het kiezen van een trouwfotograaf erg lastig is is het belangrijk eerst te weten welke stijl je mooi vind, dat maakt het kiezen al wat makkelijker. 

Tweeverdeling

Om te beginnen maken we een twee verdeling in de manier van fotograferen en in de nabewerking van het fotograferen. Dit bepaald namelijk het eindresultaat van de trouwfoto’s. Er zijn veel verschillende manieren van het vastleggen van een bruiloft. Waar is de fotograaf op gefocust? Waar gaat zijn aandacht naar toe? Is de fotograaf bezig met licht of juist heel erg bezig met de juiste compositie. Of houd de fotograaf van een mooie shoot waar jullie beide mooi opstaan? Daarnaast kan de nabewerking het beeld versterken. Houd je van een lichte nabewerking? Een nabewerking met wat meer donkere tinten? Of juist een nabewerking waarbij de bruintinten erg overheersen. Op deze manier heeft iedere professionele trouwfotograaf zijn eigen stijl ontwikkeld. Mijn tip is om eerst te kijken naar de manier van fotograferen.

trouwfotografie

Stap 1. Bekijk de manier van fotograferen

Stel jezelf de vraag wat jij belangrijk vind dat er vastgelegd wordt op jou trouwdag. Waar wil je tien jaar later aan herinnerd worden? Daar zitten enorme verschillen in. Vind je het belangrijk dat de parfum of je sieraden mooi in een prachtig sfeerbeeld vastgelegd worden? Of de emoties van je vader? Of allebei? Wanneer een trouwfotograaf alleen een trouwdag fotografeert kan hij of zij maar op 1 plek aanwezig zijn. Op de ene plek gebeuren verschillende dingen. Richt de fotograaf zich op de kinderen die er rondrennen of gaat hij of zij zijn best doen de ringen mooi te fotograferen. Wanneer je een portfolio bekijkt van een trouwfotograaf kun je al snel zien waar de focus van deze fotograaf ligt. Vraag een fotograaf altijd om een hele bruiloft te laten zien, dan weet je voor welke momenten de fotograaf kiest. Daarnaast kan een moment of beeld op veel verschillende manieren vastgelegd worden. Wordt er rekening gehouden met het licht? Wordt er gekeken naar de achtergond? En hoe is de compositie van de foto? Kijk kritisch naar de foto’s. En stel jezelf regelmatig de vraag, waar wil ik aan herinnerd worden over 10 jaar. Wil je graag een artistieke foto groot uitgeprint aan de wand? Bekijk goed hoe creatief een fotograaf omgaat met het maken van een foto van jullie tijdens de fotoshoot. In de eerste gedachten ga je waarschijnlijk kijken naar welke foto’s vind ik mooi? Dat is zeker belangrijk. Maar houd ook in je gedachten dat jullie dag bestaat uit heel veel elementen en gebeurtenissen. Welke gebeurtenissen kies jij om aan herinnerd te worden?

Stap 2. Bekijk de manier van nabewerking

Welke stijl van nabewerken spreekt je aan? Licht of donker? Groen of bruin? Warm of koel? Ik weet zeker dat voor elke combinatie een trouwfotograaf te vinden is die precies nabewerkt in de kleuren die jou aanspreken. Dus houd je bijvoorbeeld van licht, groen en koele tinten? Dan ga je opzoek naar een fotograaf die op die manier nabewerkt. Op instagram zijn de meeste professionele trouwfotografen actief. Een ander platvorm waar je ook kan zoeken is Pinterest.

De stijl van het jaar 2022

Ben je bewust van deze tijd. Wat zijn de trends? Hiervoor ben ik eens gaan kijken wat de trends waren in bijvoorbeeld het jaar 1950, meer dan 70 jaar geleden. En Ik vond een trouwfoto van mijn opa en oma die in dat jaar getrouwd zijn. Een heel bijzonder plaatje omdat fotografie in die tijd iets heel anders was dan nu. De trouwfoto’s uit die tijd werden vaak gemaakt in een studio waarbij het bruidspaar serieus naar voren kijkt. De reden voor het serieus kijken was dat er lange sluitertijden gebruikt moesten worden en het bruidspaar 15 minuten in dezelfde gezichtsplooi en houding moest blijven. Het ging dan ook puur om het vastleggen van het bruidspaar. Ook heb ik foto’s gevonden van mijn ouders die trouwde in het jaar 1977. De trend leek al meer op die van nu. Er werd geposeerd buiten, bij een mooie boom of bij de trouwauto. Maar ook de ceremonie werd vastgelegd. Wat een enorme verandering binnen de trouwfotografie is geweest is het toevoegen van documentair en journalistiek beeld. Er wordt veel vastgelegd tussen de momenten door waardoor het verhaal van de trouwdag beter verteld wordt. Maar ook zie je nog steeds die traditionele foto’s die toch ook prachtig zijn om te hebben.

Beeldmateriaal uit 1950, 1977 en 2021

Bekijk de trends van 2021

Trouwen in Rotterdam, trouwfotografie stadhuis Rotterdam
8 oktober 2021

Trouwfotografie Stadhuis Rotterdam

Judith & Robbert gaven elkaar het ja-woord in het stadhuis van Rotterdam. Een geweldige dag!

Continue Reading
Bruidsfotografie in Oisterwijk
12 juni 2021

Bruidsfotografie in Oisterwijk

Vera & Anthony startte het trouwseizoen met hun prachtige bruiloft in Oisterwijk.

Continue Reading
trouwfotograaf Limburg documentaire stijl
22 augustus 2020

Bruidsfotograaf Limburg | Documentaire stijl

Trouwen in Limburg. Prachtig tussen de wijgaarden en met een uitzicht over de heuvels.

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving Son en Breugel la sonnerie
4 juli 2020

Trouwen in Noord Brabant bij La Sonnerie

Trouwen in Son bij La Sonnerie. Een klein gezellig en intiem huwelijk. Een huwelijk tijdens de corona crisis. Lees de blog.

Continue Reading
Een trouwreportage bij Kasteel Henkenshage in sint Oedenrode
29 juni 2020

Trouwreportage in kasteel Henkenshage

Een trpouwreportage in kasteel Henkenshage in Sint oedenrode. Zowel binnen las buiten is het prachtig. Ook een hele mooie trouwlocatie met...

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving Geldrop
13 december 2019

Trouwfotografie in Kasteel Geldrop

Trouwfotografie in de Winter. Binnen is het gezellig en warm en buiten is het koud en grijs, of wit. Lees dit verhaal over Florien...

Continue Reading
trouwen in een kasteel
19 oktober 2019

Trouwen in een kasteel

Er zijn heel veel keuze mogelijkheden voor een trouwlocatie. Hier de voordelen van trouwen in een kasteel.

Continue Reading
trouwfotograaf voor pure momenten
27 september 2019

Trouwfotograaf voor pure momenten

Wanneer zijn er op een bruiloft pure momenten? En op welke manier leg je als trouwfotograaf deze momenten vast. Een bruiloft met kinderen brengt...

Continue Reading

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

We fotograferen maximaal 20 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Wij werken door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag komen we graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotograferen wij graag in Brabant, onze thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041