The full monty workshop

The full monty workshop

The full monty workshop

Mijn ervaringen in The Full Monty Workshop

  • Ga door de barrière heen
  • Connect
  • Compose and wait. Maak baby stapjes
  • Sterk begin, sterk einde
  • De sfeer van de workshop

Ga door de barrière heen

Door de barrière heen gaan. Wat betekent dat precies? Ik zal omschrijven wat het voor mij betekende en waarom ik hier ontzettend veel van geleerd heb. Gevoel en gedachten spelen hierin een grote rol.

Als fotograaf ben je gevoelig voor wat je om je heen ziet gebeuren. Je wil het gevoel overbrengen. Heel makkelijk om dit te zeggen, maar doe dat maar is zonder je overrompelt te raken van wat je om je heen ziet gebeuren. Bijzondere of moeilijke situaties waarin je terecht komt, of juist mooie, emotionele situaties. Hoe ga je hier mee om? En wat denken ze van mij? Wat als ik nu op dit moment foto’s maak? Wat als ze dat vervelend vinden? Dit was waarmee ik worstelde tijdens een opdracht. Door hierover te spreken en dit te uiten kreeg ik een goed overzicht van hoe ik de dingen aanpakte, waarom ik dat deed en wat het met me deed. Er zat letterlijk een barrière bij me. Wat als ik daar eens doorheen ga? Wat als ik gewoon eens vragen stel aan mensen, Wat zou er gebeuren? Ik heb dat gedaan en het leverde een gevoel van vrijheid op. Ik kan het nu loslaten en vul niet meer in wat andere mensen denken. Bepaalde denkpatronen werden doorbroken Dus ik fotografeer voortaan heel graag heel dichtbij, in your face! Geen barrières meer.

Connect

Ik ben iemand die de kat uit de boom kijkt en ‘Connect’ heel graag met mensen. Daar neem ik de tijd voor en oordeel niet maar wil iemand door en door leren kennen. Connectie maken met mensen is enorm belangrijk als je als trouwfotograaf voor Brabant en omgeving Eindhoven het huwelijk goed wil vastleggen. Als fotograaf kom ik het liefste heel dichtbij. Hier lagen dus wat leerpunten voor mij. Hoe maak ik contact met mensen maar dan wel een stuk sneller? Tja oefenen, en doen en daar heb ik tijdens de workshop heel veel mogelijkheden voor gekregen. Hier ga ik in de toekomst lekker meer verder en ik vind het erg leuk mijzelf hierin uit te dagen en in te groeien.

Maak baby stapjes. Compose and wait

Jes compose and wait. Iets wat goed bij me past want ik heb enorm veel geduld. Dus in een hoekje zitten en wachten tot het juiste moment komt. Heerlijk. Maar die compositie bepalen. Dacht ik te weten dat ik dat al helemaal onder de smiezen had. Maar een ieniminie baby stapje naar links of naar rechts, nee beetje nog naar onder zodat ik dat raam net uit beeld heb of dat er geen deurklink uit iemands neus groeit. Daar draait het om. Het perfect maken van het beeld. Het gaat echt om millimeters. Stukje naar onder dan staat die teen er net ook op. Heerlijk dit want ik ben best wel perfectionistisch. Weer een super leuke uitdaging om hier verder aan te werken. Nog even wat langer wachten en wachten en wachten en dan ineens was daar het juiste moment. Shit gemist. Focussen focussen focussen dus.

Meer weten over Marli?

Foto gemaakt door Babet Trommelen

Sterk begin, sterk einde

Een verhaal vertellen! Wat vertelt een foto over deze persoon? Voegt deze foto iets toe aan het verhaal? Is het misschien een foto die hetzelfde verhaal verteld als een andere foto? Is deze prachtige foto dan overbodig? Allemaal vragen die ik mijzelf voortaan stel wanneer ik een verhaal wil vertellen met mijn foto’s. Bij het vertellen van een verhaal moet ik goed om me heen kijken. Wat zie je? Wat zijn belangrijke elementen die iets vertellen over dit verhaal? Zoveel info en lessen die mijn fotografie nog veel en veel leuker maken. Dingen waar ik weer over na kan denken en waar ik mee aan de slag kan.

De sfeer van de workshop

Daar kan ik heel kort over zijn. Die was fantastisch. Maar ik zal er wat meer over schrijven. Tenminste proberen want ik ben niet zo’n goede schrijver, haha. Laat mij maar fotograferen Maar goed de sfeer was goed. Met vier fantastische coaches die alle vier totaal verschillend zijn en waarbij je bij iedere coach iets anders leert. Maar dat leert wat cruciaal is voor een fotograaf. Tenminste het gaat hierbij wel om journalistieke fotografie, dus het vertellen van een verhaal. Je beeld laten spreken, beelden maken die indruk maken, die emotie overbrengen, die laten voelen wat er op dat moment gaande was. Dat leer je dus. Heel veel dank aan deze toppers: Isabelle Hattink, Damon Pijlman, Philppe Swiggers en Jacqueline Dresjant. En heel veel dank aan Babet trommelen en Hermance van Dijk voor de prachtige foto’s en ondersteuning van de prachtige week. En de locatie was ook top!

Wil je ook graag deze workshop volgen? Niet twijfelen maar doen. Echt je zult er geen spijt van krijgen! Met je billen Bloot gaan is fantastisch en ik ben ervan overtuigd dat ik hiermee mezelf een nog beter trouwfotograaf heb gemaakt voor mijn klanten. Check deze site voor meer info over de Workshop: The Full Monty

Investeren

Zoal je hebt kunnen lezen zijn er heel wat investeringen en uren nodig om een professionele bruidsfotograaf te worden. Dat wordt je niet zomaar vanzelf. Daar moet je veel voor leren en veel voor investeren.

Wat kost een trouwfotograaf? Trouwfotograaf wordt je niet om veel geld mee te verdienen. Dan kun je beter een ander onderwerp vinden voor een gat in de markt. Maar om trouwfotograaf te kunnen zijn en te kunnen blijven zul je redelijk prijzen moeten vragen. Lees verder in Wat kost een trouwfotograaf

Een Award gewonnen bij de masters of wedding photography
2 februari 2022

2021 sluit ik af met een Master Award

Niet 1 maar 2 Awards gewonnen bij de Masters! Happy

Continue Reading
trouwfotograaf uit omgeving van Arnhem
8 oktober 2021

2 Awards bij the Masters of Wedding Photography

Niet 1 maar 2 Awards gewonnen bij de Masters! Happy

Continue Reading
WeGraphy Award trouwfotografie
24 augustus 2021

Trouwfotografie bekroond met een Award

Yeahhhh weer een Award gewonnen🙏❤️

Continue Reading

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Moorvensedijk 2a - 5674XC - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041