Trouwfotograaf en videograaf op je huwelijk

trouwvideografie

Een trouwfotograaf en videograaf op je huwelijk

Een trouwfotograaf en videograaf

Van harte gefeliciteerd met je verloving. Super leuk dat je gaat trouwen. De komende tijd zul je veel keuzes moeten gaan maken. Als je verloofd bent gaat er een wereld voor je open. Namelijk de wereld van de trouwbranche. Met daarbij alle leveranciers zoals trouwfotografen en videograven voor je huwelijk. En iedere leverancier is waardevol. Van de verkoopster waar je je trouwschoenen koopt tot de weddingplanner. En zo kan ik nog 1000 dingen opnoemen die waardevol zijn. Maar toch moet je als aanstaande bruid keuzes gaan maken. Bedenk voor jezelf wat je echt belangrijk vind. Ik ga ervan uit dat je kiest voor een fotograaf voor je huwelijk. Je wilt de mooiste momenten goed vastgelegd hebben. Nu kom je voor de keuze kies je alleen voor een trouwfotograaf of voor een trouwfotograaf en videograaf op je bruiloft? En waar vind je deze? En hoe gaat het in de praktijk? Waarom zou je kiezen voor zowel stilstaand beeld als bewegend beeld op je huwelijk? Je vind alle antwoorden op je vragen in dit artikel.

Wat dacht je van een combinatie van film, foto en geluid?

Vinden jullie video leuk maar twijfelen jullie over een videograf op jullie dag? We komen met twee fotografen en nemen naast de foto’s nog extra beelden op. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een time-laps, drone beelden of videobeelden. Ik neem het geluid op van jullie trouwgeloften en of speeches met een klein microfoontje wat ik opspeld. Daarna maak ik een fantastische videoclip van ongeveer 2 a 3 minuten. Voila, een prachtige herinnering met het gevoel van jullie dag! Deze optie is los bij te boeken. Neem contact op voor meer informatie.

De toegevoegde waarde van videografie

Wat geeft bewegend beeld meer dan stilstaand beeld. Zonder geluid niet veel. Maar het geweldige van videografie is het geluid. Wanneer je de emotionele speech van je vader met daarbij de bewegende beelden toevoegt brengt dit 100 keer meer gevoelens mee. Gevoelens van het herbeleven van je trouwdag. De emotie die je op dat moment voelde kan je nog vaker voelen. Hoe mooi is dat? Je trouwdag vaker voelen? De momenten waar het om draait op je mooiste dag, vastgelegd, niet alleen in beeld maar ook in geluid. Muziek versterkt daarbij je emoties nog meer. Ook voor 10 jaar later, wanneer je weer eens terug wil kijken naar die dag. Deze worden dan nog waardevoller. Lees verder over nog meer voordelen waarom je zou kiezen voor videografie op je huwelijk.

De reactie van mijn bruidsparen

Wat een geweldig filmpje! We hebben het filmpje gister met z'n tweetjes gekeken en het we hadden beide toch wel wat traantjes in de ogen staan. Het geeft een geweldige weergave van de dag! Nogmaals superbedankt!

Hoe kies je de juiste videograaf

Je gaat kiezen voor een videograaf. Je hebt die keuze gemaakt. Super! Maar nu komen er nog meer keuzes. Want kies je nu een fotograaf die ook kan filmen? Of kies je een videograaf en fotograaf apart? De voordelen wanneer je kiest voor een fotograaf die ook filmt:

  • De film en fotografie zijn in precies dezelfde stijl nabewerkt.
  • De videoclip toont een totaalbeeld van je trouwdag. Dit kan met zowel foto’s als video in een clip.
  • Je regelt alles bij 1 persoon. Makkelijk en overzichtelijk.
  • Minder personeel op je huwelijk. Regel je een fotograaf en videograaf apart is de kans op 4 personen (2 videograven, 2 fotografen) aanwezig. Bij een fotograaf die ook filmt kan dit vaak met 2 personen, max 3 personen gedaan worden.
  • Voordeliger in verband met totaal pakketten afnemen bij 1 persoon.
Wanneer je kiest voor een fotograaf die ook kan filmen heb je alles bij 1 persoon en alles makkelijk geregeld. Bekijk hier de film van Kim en Joris.
Kies je liever een fotograaf en videograaf apart, dan beveel ik deze fantastische videograven aan:

Hoe gaat het in de praktijk

Als aanstaande bruid heb je misschien geen idee hoe het op je trouwdag gaat lopen. Ik kan me dat goed voorstellen. Door alle ervaringen die ik heb in de trouwbranche kan ik je nog wel wat grappige verhalen vertellen over trouwfotografen en videograven. Soms is het namelijk zo dat beiden enorm gepassioneerd zijn en ‘voorop’ willen staan. Om eerlijk te zijn merk je daar als bruid gelukkig helemaal niets van. Maar de samenwerking tussen trouwfotografen en videograven wil soms niet vlekkeloos verlopen. Ik heb veel samen gewerkt met zowel trouwfotografen en videograven en het is gewoon heel erg fijn wanneer je een goed team kan zijn op jullie trouwdag. Het is fijn als de videograaf ruimte krijgt en het is fijn als de fotograaf ruimte krijgt. Alles op elkaar afstemmen en elkaar regelmatig aankijken. Je wilt namelijk niet dat de videograaf op je foto’s staat en andersom. Beeld laten maken vanuit de lucht met een drone? Dit kan zowel bewegend als stilstaand beeld zijn. Lees verder in Drone fotografie tijdens je huwelijk.

Reviews van Bruidsparen

Professionals

Kies je voor een trouwfotograaf die ook kan filmen heb je zeker een team wat op elkaar afgestemd is. Deze professionals hebben vaker met elkaar gewerkt en weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Dat loopt zonder moeite en vlekkeloos. Ook professionele trouwfotografen en professionele videograven kunnen goed samenwerken. Zij werken immers altijd samen met andere trouwfotografen en videograven en weten een goed team te zijn. Bekijk goed welke teams je laat werken op je trouwdag. Je wilt zekerheid en betrouwbaarheid en een goede sfeer. Benieuwd naar hoe een videoclip er uiteindelijk uit komt te zien? Lees verder in hoe ziet de videoclip eruit.

Benieuwd naar meer informatie over videografie?

Stories met bewegend beeld

We mochten al heel wat bruiloften zowel fotograferen als filmen. Ik maakte er een samenvatting van, WeGraphy 2020. Omdat in 2020 veel bruidsparen hun bruiloft moesten cancelen vanwege de corona pandemie waren het kleine en intieme huwelijke. Zeer persoonlijke verhalen stonden op de voorgrond en dit werd gedeeld met kleine gezelschappen van niet meer dan 30 personen. Het persoonlijk maken van je bruiloft was in 2020 niet moeilijk. Ook van het jaar 2019 maakte ik een video als samenvatting van het jaar. Ga je trouwen en heb je nog geen idee hoe je bruiloft eruit gaat zien? Wordt het een bruiloft aan het strand of juist in het bos? Doe de test welke stijl bruiloft past bij je.

De bruidsparen die jullie voor gingen:

openingsdans op de feestavond van de bruiloft

Een trouwfotograaf & videograaf op deze bruiloft

Een dag om nooit te vergeten. Wat ben ik blij dat ik aan deze herinnering een mooie bijdrage heb kunnen geven.

Continue Reading
Bruidsmeisjes na de ceremonie lopen hand in hand

Trouwen in de binnenstad van Eindhoven

Lentekriebels, bloesem en vrolijke mensen. Een heerlijke trouwdag in Eindhoven

Continue Reading
Bruiloft in het oude raadhuis van Oisterwijk

Bruiloft in het oude Raadhuis van Oisterwijk

Een dag waarop de liefde uitbundig gevierd werd en waarbij stil gestaan werd hoe waardevol deze momenten zijn.

Continue Reading
Trouwen in een bosrijke omgeving

Trouwen in een bosrijke omgeving

Trouwen in het bos! Een frisse groene omgeving waar de vogeltjes fluiten. Een prachtige plek om elkaar het jawoord te geven.

Continue Reading

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Mickersland 15 - 5674 RW - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041