Trouwinspiratie en de beste ideeën voor je huwelijk

Trouwfotografie

Trouwinspiratie en de beste ideeën voor je huwelijk

Trouwinspiratie

De beste ideeën voor een perfecte huwelijksdag

Je bent ten huwelijk gevraagd en je gaat trouwen. Van harte gefeliciteerd. Super leuk. Op internet speur je allerlei websites af om de planning van je bruiloft zo goed mogelijk te laten verlopen. Wat moet je allemaal regelen en waar moet je rekening mee houden? Je vraagt je ook af hoe je dingen het beste kan regelen. Hoe ga je bijvoorbeeld de first look regelen. Kom je van de trap naar beneden of belt je verloofde aan bij de voordeur, of zien jullie elkaar pas voor het eerst bij de ceremonie? Wist je dat er heel veel leuke originele ideeën zijn om jullie dag zo uniek mogelijk te laten verlopen. Doe hier trouwinspiratie en de beste ideeën voor je huwelijk op. Door mijn jaren lange ervaring als bruidsfotograaf heb ik inmiddels al heel veel bruiloften mee mogen maken. Van kleine intieme bruiloften tot grote buitenlandse huwelijken. Ga je trouwen in de lente of in de zomer? Of misschien wel in de winter? Alles heeft zo zijn charme. Bekijk deze bruiloft die in de lente plaatsvond. En lees hieronder verder en doe heel veel trouwinspiratie op. Als trouwfotograaf help ik jullie natuurlijk heel graag bij al jullie vragen over jullie bruiloft. Ben je bijvoorbeeld nog opzoek naar een leuke trouwambtenaar? Ik heb meerder contacten binnen de trouwbranche en kan jullie hier zeker in adviseren.

Van moment tot moment

Je maakt je klaar voor de dag

Dit is meestal het eerste bijzondere moment van de dag. De dag is echt begonnen en van dit moment kun je iets speciaals maken. Te beginnen met de plek waar je gaat aankleden en waar je je haar en make-up laat doen. Wat dacht je van een mooie kasteel kamer? Of een luxe hotel kamer met mooie spiegels? Tijdens dit moment kun je denken over de sfeer die je wilt creëeren. Neem een relaxed muziekje mee of zet je favoriete playlist via Spotify aan. Daarnaast heb je de keuze wie je bij dit moment aanwezig laat zijn. Hoe leuk is het om met je zussen en vriendinnen lekker bezig te zijn en alvast wat bubbels te drinken samen. Maak er iets speciaals van. Ook de bruidegom kan zich bijvoorbeeld aankleden in bijzijn van vader of vriend of broers.

The first look

Waar zien jullie elkaar voor het eerst in je prachtige trouwkelding? Je kunt hier voor dat jullie gaan trouwen een mooi moment van maken in bijzijn van vrienden en familie. Sommige bruidsparen kiezen ervoor om elkaar pas bij de ceremonie voor het eerst te zien. Of als je het toch eerder wil doen kun je bijvoorbeeld buiten een mooie plek opzoeken of vanaf de prachtige trap in het kasteel naar beneden komen lopen. Zet een mooi muziekje op om het moment nog specialer te maken. Dit is meestal het moment waar de eerste tranen tevoorschijn komen. Zorg bijvoorbeeld voor zakdoekjes met een leuke tekst. De first look is een heel speciaal moment. ik schreef er een artikel over met waardevolle tips. Lees verder in de first look, hoe maak je deze speciaal.

De ceremonie

Van het begin tot einde kun je de ceremonie indelen zoals je wilt. Begin bij door wie jullie getrouwd willen worden. Er zijn veel mogelijkheden. Wat dacht je van een kennis of een goede vriend? Vaak weten deze mensen net iets meer van jullie leven wat de ceremonie persoonlijker maakt. Lees een uitgebreid artikel hierover in hoe maak je je bruiloft persoonlijk.

Bij de aankomst is het mooi om life muziek te horen. Dit maakt het moment nog specialer. Je zou ook kinderen bloemplaatjes kunnen laten strooien voordat de ceremonie echt gaat beginnen. Dan is er nog het moment van de ringen. Vaak brengen kinderen de ringen. Een leuk idee wat ik laatst zag op een bruiloft was dat een kindje in een klein autootje de ringen kwam brengen.

Taart of.....

Een prachtige klassieke taart ziet era altijd mooi uit. En het aansnijden ervan is ook altijd leuk. Maar zijn jullie niet zo’n taart liefhebbers kun je kiezen voor cupcakes. Er zijn hele mooie varianten van beschikbaar en te bestellen.

ideeën voor je huwelijk
ideeën voor je huwelijk
ideeën voor je huwelijk
ideeën voor je huwelijk

Alles in dezelfde stijl, of juist niet

Dan kun je nog heel veel variëren met de aankleding van jullie bruiloft. Wordt het een bruiloft zoals een festival in het bos? Met bijpassende lampionnen en de oud Hollandse spelen? Of wordt het een strandhuwelijk met later op de avond een kampvuur met gitaar. Heel veel richtingen die je op kan gaan. Ben je er nog niet uit welke richting het beste bij jullie past? Doe de test en weet meteen of trouwen in een kasteel of in het buitenland bij jullie past.

Een fotograaf die ook bewegende beelden maakt

Bruiloft van Floor & Martijn

Kies een trouwfotograaf die bij jullie past

Neem de tijd voor het kiezen van een trouwfotograaf. Maar zorg ervoor dat je ruim van te voren een bruidsfotograaf boekt. Zodra je weet dat je gaat trouwen kun je je vast gaan oriënteren. Reserveer ongeveer 1 jaar voor je trouwdatum een professionele trouwfotograaf. Soms worden bruiloften al anderhalf jaar van te voren vastgelegd door bruidsparen. Ga je trouwen in het buitenland? Dan is het aan te raden een Nederlandse trouwfotograaf te boeken. De fotograaf regelt een tweede fotograaf om je huwelijk te fotograferen in het buitenland. Je kan de fotograaf al ontmoeten en alles van te voren goed doorgesproken. De trouwfotograaf reist mee naar het buitenland. Dit neemt meer tijd in beslag dat een bruiloft in Nederland, dus boek dan een trouwfotograaf ongeveer 1,5 jaar van te voren. Soms hebben trouwfotografen twee huwelijken achter elkaar. Op vrijdag en zaterdag. Voor het buitenland zou je inclusief reistijd de vrijdag en zaterdag vast moeten leggen.

Lees alles over je trouwdag en de planning

het beste tijdstip voor de loveshoot
Wat kost een bruiloft

Voordat je gaat trouwen is het fijn om te weten welk budget redelijk is om apart te zetten voor je bruiloft. Hier een overzicht van de gemiddelde kosten van elke trouwleverancier

Een loveshoot in Eindhoven
Trouwtradities

Een lijst met alle trouwtradities die te maken hebben met je bruiloft. Echt leuk om te weten.

Een trouwfilm van je bruiloft
Wat staat er in een draaiboek

Super handig om dit te weten natuurlijk. Een format om te downloaden en direct te gaan invullen.

trouwfotograaf Limburg documentaire stijl
Hoe draag je een corsage

Deze vraag krijg ik altijd als ik een bruiloft fotografeer. Dus daarom dit artikel 😉

trouwfotograaf Limburg documentaire stijl
Trouwen in het buitenland, wat moet je regelen

Je hoort jezelf al ja zeggen met uitzicht op de prachtige wijngaarden van Italië. Maar wat zijn nu alle praktische zaken waar je rekening mee moet houden.

trouwfotograaf in Zuid-Holland
Wat doet een ceremoniemeester

Je kunt ze niet missen, de ceremoniemeester. Welke taken kun je haar geven? Lees verder in dit artikel.

Laat je inspireren en Lees andere verhalen en persoonlijke fotografie verhalen van WeGraphy

Benieuwd naar de foto's van een professioneel trouwfotograaf?

Antwoorden op al je vragen

openingsdans op de feestavond van de bruiloft
12 mei 2023

Een trouwfotograaf & videograaf op deze bruiloft

Een dag om nooit te vergeten. Wat ben ik blij dat ik aan deze herinnering een mooie bijdrage heb kunnen geven.

Continue Reading
Bruidsmeisjes na de ceremonie lopen hand in hand
8 april 2023

Trouwen in de binnenstad van Eindhoven

Lentekriebels, bloesem en vrolijke mensen. Een heerlijke trouwdag in Eindhoven

Continue Reading
Bruiloft in het oude raadhuis van Oisterwijk
30 september 2022

Bruiloft in het oude Raadhuis van Oisterwijk

Een dag waarop de liefde uitbundig gevierd werd en waarbij stil gestaan werd hoe waardevol deze momenten zijn.

Continue Reading
Trouwen in een bosrijke omgeving
10 september 2022

Trouwen in een bosrijke omgeving

Trouwen in het bos! Een frisse groene omgeving waar de vogeltjes fluiten. Een prachtige plek om elkaar het jawoord te geven.

Continue Reading

Je huwelijk laten vastleggen op bewegend beeld?

Bekijk de video van Monique & Davy

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

ik reis graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Mickersland 15 - 5674RW - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041