Twee trouwfotografen op je huwelijk

Trouwfotografie

Twee trouwfotografen op je huwelijk

Twee trouwfotografen op je huwelijk

De voordelen van twee trouwfotografen op je bruiloft

Je bent ten huwelijk gevraagd en je gaat trouwen. Super leuk en van harte gefeliciteerd. Er breekt een hele leuke tijd aan. Op internet speur je allerlei websites af om de planning van je bruiloft zo goed mogelijk te laten verlopen. Vrienden die zeggen dat je juist moet gaan voor twee fotografen op je huwelijk en je ouders zeggen, nee dat is toch niet nodig. Je vraagt je af of je moet kiezen voor 1 of twee trouwfotografen voor je bruiloft. Waarom zou je kiezen voor 1 trouwfotograaf of juist 2? In dit artikel lees je precies waarom je zou moeten kiezen voor 1 of juist 2 trouwfotografen.

Grote of kleine bruiloft

Gaan jullie groot of klein trouwen? Er zijn bruiloften met meer dan 100 daggasten en 250 avondgasten. In deze gevallen zijn twee trouwfoografen echt nodig. Tijdens het omdoen van de trouwringen pinkt oma een traantje weg. Dit wil je beide gefotografeerd hebben. Omdat er op grote bruiloften veel mooie momenten te gelijkertijd plaatsvinden is het raadzaam om twee trouwfotografen te laten komen. Is je bruiloft juist klein met minder dan 30 daggasten. Dan is 1 trouwfotograaf genoeg. Wanneer je zou kiezen voor twee trouwfotografen op een klein huwelijk lopen deze twee trouwfotografen sneller in elkaars beeld. Waarschijnlijk levert het wel iets meer verschillende beelden op maar alle mooie momenten kunnen goed gefotografeerd worden door 1 fotograaf op je huwelijk. Natuurlijk wil je dat je trouwfotografen professioneel zijn. Bijvoorbeeld een trouwfotograaf die al meerdere Awards heeft gewonnen heeft vaak langer ervaring en kan beter inspelen op de snelle gebeurtenissen van een huwelijk. Hoe weet je nu het verschil tussen een hobby fotograaf en een professionele trouwfotograaf? Lees era alles over in wat kost een trouwfotograaf.

Hoe werken de twee trouwfotografen samen

Wanneer twee fotografen samen werken is er altijd 1 de eerste trouwfotograaf. Bij deze fotograaf regelen jullie alles en deze zorgt voor een tweede trouwfotograaf. De samenwerking is heel belangrijk. Het is tenslotte van belang om niet in elkaars beeld te lopen. Wanneer twee trouwfotografen al veel bruiloften samen hebben gefotografeerd weten ze precies van elkaar hoe ze werken. Beide fotograferen de hele dag samen. De tweede fotograaf geeft alle onbewerkte beelden aan de eerste fotograaf. Deze zal de selectie en de bewerkingen doen. Het resultaat is een mooi een eenduidige reportage. Voor jullie als bruidspaar boek je dus alles bij 1 trouwfotograaf en die regelt vervolgens alles met de tweede fotograaf. Ik werk altijd samen met een aantal vaste second shooters. We zijn haarfijn op elkaar ingespeeld en hoeven maar naar elkaar te kijken en weten we wat we van elkaar verwachten.

Twee trouwfotografen op je huwelijk

De voordelen

Er zitten ontzettend veel voordelen aan het kiezen van twee trouwfotografen op je bruiloft. Het grote voordeel is dat twee professionele trouwfotografen veel meer momenten vast kunnen leggen dan 1 fotograaf. De ene fotograaf kan de aankleding van de bruid vastleggen terwijl in dezelfde tijd de andere fotograaf de aankleding van de bruidegom vastlegt. Na de ceremonie vinden vaak de felicitaties plaats. Dit zijn prachtige momenten tussen de bruid en haar dierbaren maar ook tussen de bruidegom en zijn dierbaren. Twee fotografen kunnen de taken verdelen zodat deze mooie momenten van zowel bruid als bruidegom vastgelegd worden.

trouwfotograaf uit omgeving van Arnhem
de prijzen van een trouwfotograaf
twee trouwfotografen op je huwelijk
twee trouwfotografen op je huwelijk
twee trouwfotografen op je huwelijk

De nadelen

Die zijn er heel weinig. Houd je als bruid niet zo van het staan in de spotlights? Misschien zie je het niet zitten als er de hele dag twee fotografen op je gericht zijn. Soms is daar ook nog apart een videograaf bij. Dan zijn er drie mensen op je gericht. Ik kan me voorstellen dat je dat niet fijn vind. Ben je ook nog aan het twijfelen voor een fotograaf of videograaf? Bewegende beelden hebben enorme toegevoegde waarde. Als trouwfotograaf maak ik tussen het fotograferen door ook bewegende beelden waarbij ik achteraf een videoclip maak. Je hoeft dan niet te kiezen voor een aparte videograaf. Hoe ziet zo’n clip er dan uit? Dat Kun je hieronder bekijken. Wil je hier meer informatie over lees verder in hoe ziet de videoclip eruit.

Bruiloft van Floor & Martijn

Kies een trouwfotograaf die bij jullie past

Neem de tijd voor het kiezen van een trouwfotograaf. Maar zorg ervoor dat je ruim van te voren een bruidsfotograaf boekt. Zodra je weet dat je gaat trouwen kun je je vast gaan oriënteren. Reserveer ongeveer 1 jaar voor je trouwdatum een professionele trouwfotograaf. Soms worden bruiloften al anderhalf jaar van te voren vastgelegd door bruidsparen. Ga je trouwen in het buitenland? Dan is het aan te raden een Nederlandse trouwfotograaf te boeken. De fotograaf regelt een tweede fotograaf om je huwelijk te fotograferen in het buitenland. Je kan de fotograaf al ontmoeten en alles van te voren goed doorgesproken. De trouwfotograaf reist mee naar het buitenland. Dit neemt meer tijd in beslag dat een bruiloft in Nederland, dus boek dan een trouwfotograaf ongeveer 1,5 jaar van te voren. Soms hebben trouwfotografen twee huwelijken achter elkaar. Op vrijdag en zaterdag. Voor het buitenland zou je inclusief reistijd de vrijdag en zaterdag vast moeten leggen.

Laat je inspireren en Lees andere verhalen en persoonlijke fotografie verhalen van WeGraphy

Benieuwd naar de foto's van een professioneel trouwfotograaf?

Antwoorden op al je vragen

openingsdans op de feestavond van de bruiloft
12 mei 2023

Een trouwfotograaf & videograaf op deze bruiloft

Een dag om nooit te vergeten. Wat ben ik blij dat ik aan deze herinnering een mooie bijdrage heb kunnen geven.

Continue Reading
Bruidsmeisjes na de ceremonie lopen hand in hand
8 april 2023

Trouwen in de binnenstad van Eindhoven

Lentekriebels, bloesem en vrolijke mensen. Een heerlijke trouwdag in Eindhoven

Continue Reading
Bruiloft in het oude raadhuis van Oisterwijk
30 september 2022

Bruiloft in het oude Raadhuis van Oisterwijk

Een dag waarop de liefde uitbundig gevierd werd en waarbij stil gestaan werd hoe waardevol deze momenten zijn.

Continue Reading
Trouwen in een bosrijke omgeving
10 september 2022

Trouwen in een bosrijke omgeving

Trouwen in het bos! Een frisse groene omgeving waar de vogeltjes fluiten. Een prachtige plek om elkaar het jawoord te geven.

Continue Reading

Je huwelijk laten vastleggen op bewegend beeld?

Bekijk de video van Sander & Cara

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

We reizen graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Mickersland 15- 5674RW - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041