Vragen

FAQ

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Heb je nog een vraag?

De meest gestelde vragen

Waarom zouden we WeGraphy boeken?

Toewijding en ervaring: ik ben volledig gefocust op bruidsfotografie. Het is mijn specialiteit en ik heb al vele bruiloften vast mogen leggen. Ik weet wat er gebeurt, waar ik op moet letten, en kan me daardoor nog beter concentreren op de kwaliteit van de foto’s. Door mijn compositie zorgvuldig te bepalen en te kijken naar het mooiste licht, zorg ik ervoor dat jullie geluksmomenten het beste vastgelegd worden.

Oprechte emoties: ik werk het liefst als een journalistieke fotograaf, die zo min mogelijk aanwezig is, niet regisseert en nooit ingrijpt in de gebeurtenissen. Ik ga voor oprechte emoties en vind het enorm belangrijk dat jullie je herinneringen koesteren als momenten die echt van jullie zijn, en niet geposeerd omdat de fotograaf vroeg om nog een keer te proosten voor de foto.

Maken jullie helemaal geen geposeerde foto’s?

Zeker wel: gedurende de dag neem ik jullie graag even mee voor een serie creatieve beelden. Het mooiste moment is vaak wanneer de zon wat lager staat, in de zomer is dat rond een uur of half acht ’s avonds. Het licht is dan prachtig en levert fantastische beelden op. Jullie hebben dan bijvoorbeeld tussen de gangen van het diner even een momentje om samen te zijn. Ik zorg voor een ongedwongen sfeer waarin jullie lekker jezelf kunnen zijn: dat levert de meest spontane foto’s op.

Sommige stellen kiezen ervoor om zo’n shoot niet op de dag zelf te doen maar een dag eerder om alle tijd te hebben, of juist een dag erna, als je je niet meer zo druk hoeft te maken dat de jurk wel netjes blijft.

Wanneer zien wij de eerste foto’s?

Dat kan al dezelfde dag. Ik zorg graag voor een slideshow tijdens jullie feest van de foto’s die we overdag hebben gemaakt. Zo kunnen de avondgasten meteen meegenieten van alles wat er eerder op de dag is gebeurd. Deze optie is bij te boeken wanneer we met twee fotografen zijn, zodat er altijd een fotograaf op de ‘werkvloer’ aanwezig is om geen bijzonder moment te missen.

Wanneer jullie niet voor dezelfde dag kiezen, dan is er de mogelijkheid om de volgende dag al een preview te zien en een prachtige slideshow. Het is afhankelijk van welk pakket of het aantal uur jullie kiezen. Alle bewerkte foto’s in hoge resolutie ontvangen jullie binnen 6 tot 8 weken.

Hoeveel tijd moeten we reserveren voor de shoot?

Dat hangt helemaal af van wat jullie graag willen. Een paar mooie beelden heb ik al gemaakt binnen een half uurtje. Maar als jullie graag foto’s willen maken op verschillende plekken kan er best anderhalf uur nodig zijn. We plannen dit altijd in goed overleg, zodat de shoot naadloos past in de dag.

Wat als het regent?

Regen zie ik als een creatieve uitdaging die vaak de meest uitgesproken beelden oplevert. We gaan van tevoren al op zoek naar mooie plekken in of rondom de trouwlocatie en zorgen met lichtgewicht studioflitsers voor een goed uitgebalanceerde belichting.

Hoeveel foto’s ontvangen we?

Ik laat geen moment aan mij voorbij gaan. Gemiddeld maken we met twee fotografen op een dag 10.000 foto’s. Hieruit stel ik een selectie samen met de mooiste, meest sprekende beelden. Gemiddeld zijn dit ongeveer 40 foto’s per uur.

Hoe lang worden de foto’s bewaard en zijn onze foto’s veilig opgeslagen in een back-up systeem?

De geleverde bestanden, inclusief de originele opmaak van het album, worden minimaal 2 en maximaal 10 jaar bewaard, afhankelijk van jullie gekozen pakket. Ik garandeer dat er niks met jullie foto’s kan gebeuren door mijn drievoudige back-up systemen. Foto’s worden op twee verschillende harde schijven, op twee verschillende locaties bewaard. Daarnaast worden de foto’s ook nog opgeslagen in een online back-up systeem.

Eten jullie mee?

Overdag ben ik met iets simpels snel tevreden. ´s Avonds bij het diner eet ik het liefst in dezelfde zaal (aan een apart tafeltje), zodat ik geen bijzondere momenten kan missen. Het hoeft zeker geen uitgebreide maaltijd te zijn.

Werken jullie ook in het buitenland?

Jazeker, heel graag. Ik reis met plezier met jullie mee naar je ideale trouwlocatie. Of deze nu in Den Bosch is of Kaapstad, ik kom graag overal. Ik regel zelf de vlucht, hotel en vervoer. Neem voor meer informatie over destination weddings contact op via marli@wegraphy.nl

Wat als jij, de fotograaf voor wie we gekozen hebben, ziek bent?

Dat heb ik gelukkig nog nooit mee gemaakt en ik hoop dat dat ook nooit gebeurt. Ik doe er alles aan om fit te zijn voor jullie dag. Ik sport graag, eet gezond, en de week voor jullie bruiloft doe ik rustig aan. Op die manier kan ik al mijn energie in jullie dag storten.

Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat ik ziek ben, dan staat er een team van ervaren bruidsfotografen klaar om het werk over te nemen, in een stijl die niet ineens heel erg afwijkt van waarvoor jullie hebben gekozen. Gelukkig kan ik terugvallen op een groot netwerk van fotografen waarin we altijd voor elkaar klaar staan. Hierdoor weet je zeker dat, wat er ook gebeurt, jullie dag professioneel wordt vastgelegd en volgens jullie wensen.

We willen Wegraphy boeken, hoe gaat dat in zijn werk?

Jullie kunnen contact opnemen via het contactformulier op mijn website, of bellen of mailen. Vervolgens maken we een afspraak in mijn kantoor in Nuenen. Hier kan ik jullie alles laten zien, zoals albums en slideshows, zodat jullie een goede indruk krijgen van ons. Natuurlijk nemen we de tijd om jullie wensen en vragen te bespreken. Jullie krijgen een uitgebreide brochure om alles thuis nog eens rustig na te lezen. Ben je enthousiast? Dan reserveer ik jullie datum in mijn agenda.

Werken jullie met reserveringen of opties?

Om de kwaliteit te waarborgen doe ik nooit meer dan één huwelijk per week. Helaas is het niet mogelijk een optie op jullie trouwdatum te nemen. Jullie datum staat officieel vast zodra het reserveringsbedrag is betaald. Als jullie datum nog niet definitief is vastgelegd en ik in diezelfde week een aanvraag krijg van een ander bruidspaar, geef ik jullie uiteraard een seintje!

Lever je ook album en zo ja, mogen we zelf de foto’s kiezen voor in het album?

Ik lever prachtig lederen design albums inclusief stevig fine art paper. Jullie mogen zelf een aantal foto’s kiezen voor in jullie album. Hoeveel, dat is afhankelijk van het aantal pagina’s. Ik vul de foto’s aan om er een mooi geheel van te maken.

We wonen niet in de buurt of in het buitenland, hoe houden we het kennismakingsgesprek?

Een live gesprek is het fijnste, maar ook via teams of FaceTime kunnen we een leuk kennismakingsgesprek voeren.

Welke extra opties zijn er?

Er zijn veel extra opties. Zoals drone foto en videografie. Maar ook bied ik een Same day edit optie aan. In de avond op een groot scherm vast een preview van jullie dag? Dat kan. Daarnaast kunnen jullie kiezen voor een pre of after weddingshoot. Super leuk voor de bijvoorbeeld de uitnodigingen voor jullie huwelijk.

Kunnen wij kiezen voor twee trouwfotografen?

Jazeker. Die optie is er. Het voordeel van twee trouwfotografen op je huwelijk is dat er nog meer bijzondere momenten vastgelegd kunnen worden.

Wat zijn de prijzen voor videografie?

Videografie is een extra optie die los bij de fotografie bijgeboekt kan worden. Ik werk samen met professionele videograven. Naast één of twee fotografen is er dan ook een videograaf aanwezig. We komen met maximaal drie personen jullie bruiloft vastleggen.
Het eindresultaat van de videografie is een videoclip van ongeveer 5 tot maximaal 10 minuten.

We hebben nog andere vragen, waar kunnen we die stellen?

Heb je vragen over of ik ook andere shoots verzorg. Jazeker. Boudoir, familie, zakelijke shoots, portretten, enz. Je kunt mailen naar marli@wegraphy.nl of je kunt gewoon bellen of via watsapp: 06-28810041.
Benieuwd naar de trouwalbums?

Is je trouwdatum nog beschikbaar?

Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar en 1 per week.

Ik reis graag met je mee

Ik werk door heel Nederland. Steden zoals Arnhem, Rotterdam, en Den Haag kom ik graag. Maar ook Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht. En natuurlijk fotografeer ik ook graag in Brabant, mijn thuisbasis.

Informatie

Mickersland 15 - 5674RW - Nuenen

Marli@wegraphy.nl

+31 628810041